vind een forwarder

Hulp nodig bij het forwarden?

vind een forwarder

Welkom op Ecommerceforwarding.com, de plek voor ondernemers die op zoek zijn naar informatie over forwarding en logistieke oplossingen. Omdat veel ondernemers, zowel in retail als online, behoefte hebben aan duidelijke informatie over import en export hebben zijn we begonnen met deze website. Wij zijn ondernemers die al jarenlang importeren, met name vanuit China naar Europa. Dit doen we niet zelf, we werken hiervoor nauw samen met freight forwarders. Dit zijn specialisten die ervoor zorgen dat goederen vanuit de fabriek terechtkomen in ons magazijn of distributiecentrum. Er zijn veel schakels in dit traject en daarmee ook veel opties. Ecommerceforwarding is een gratis te gebruiken website voor alle ondernemers die behoefte hebben aan duidelijke informatie over forwarding. Daarnaast kunnen we collega ondernemers in contact brengen met forwarders, geheel vrijblijvend zonder verdere verplichtingen.

De sterkste schakel

In iedere keten is altijd een schakel die zwakker is dan de rest. Het potentiële breekpunt. In logistiek kan dit een vervoerder zijn die niet zorgvuldig omgaat met jouw producten of een douaneambtenaar die moeilijk doet bij de inklaring van goederen. Als ondernemer heb je behoefte aan duidelijkheid en zekerheid, je wilt geen pallets met producten verliezen op de route naar jouw magazijn. Ecommerceforwarding is de sterkste schakel in de keten. Niet zozeer omdat we bekend zijn met EORI nummers, Incoterms en Fulfillment Centers, maar vooral omdat we een sterk netwerk hebben opgebouwd. Zo kunnen we alle schakels binnen het logistieke proces efficiënt doorlopen. Heel eenvoudig gesteld weten we precies welke zaken ondernemers in eigen hand moeten houden en wat je beter kunt uitbesteden. Droom jij van een passief inkomen als e-commerce ondernemer? Dan moet je als eerste je zaakjes op orde brengen en de juiste specialisten inschakelen om 

Waarom kiezen voor Ecommerceforwarding.com? • Initiatief van ondernemers met ruime ervaring in retail en e-commerce.
 • Internationaal goederen verzenden met A tot Z support.
 • Vind snel een forwarder die betrouwbaar en betaalbaar is.
 • Website met achtergrondinformatie om je op weg te helpen.
 • Maatwerk advies zonder verplichtingen of kosten.
 • Voor zowel starters als voor ervaren ondernemers met ambitie.
vind een forwarder
Als je met de fiets naar de winkel gaat dan loop je het risico op een lekke band. Als je er goed over nadenkt zijn er op iedere route risico’s. Je kunt ze niet zomaar wegnemen, je kunt ze wel beperken. Goede banden op je fiets leggen, op nette fietspaden rijden etc. Schaal jouw uitdagingen nu eens op naar een container goederen vanuit China die naar het magazijn van Bol.com in Nederland vervoerd wordt. Dan kunnen er heel andere zaken mislopen dan een lekke band. Een deel van de risico’s kun je zelf aanpakken, de rest kun je uitbesteden. Hier zijn enkele uitdagingen die op je pad komen bij forwarding:
 • Documentatie: Het papierwerk moet in orde zijn. De documenten moeten inhoudelijk juist zijn, voldoen aan de wet- en regelgeving en in iedere stap van het traject controleerbaar zijn.
 • Douane: Goederen moeten vanuit één land worden uitgevoerd en elders weer worden ingeklaard. Soms zelfs met meerdere tussenstations.
 • Kosten: Het verschil tussen de netto kosten van een product uit de fabriek en bruto kosten inclusief verpakking, vervoer en heffingen kan groot zijn. Alle kostenposten moeten in kaart worden gebracht.
 • Communicatie: Prijsafspraken die niet goed vastliggen, kleine lettertjes in het contract of taalproblemen kunnen voor grote problemen zorgen.
 • Transport: Een zending kan over de weg gaan, per boot of vliegtuig. Bij iedere optie zijn er voordelen en nadelen, bij iedere overdracht kunnen er zaken mislopen. Let bijvoorbeeld op het verschil tussen vracht aan boord of de vracht ingeklaard bij de douane in land van aankomst.
 • Verzekering: Zorg dat je weet wat de gevolgen zijn van een kink in de kabel en bij wie je terecht kunt als er zaken mislopen. Je kunt risico’s verlagen, maar uitsluiten is onmogelijk.

Dit zijn slechts enkele uitdagingen die bij forwarding van toepassing zijn. Op Ecommerceforwarding.nl kun je diverse artikelen lezen waarin we de risico’s nader toelichten en praktische oplossingen bieden. Neem voor maatwerk advies contact op met ons team, we helpen je graag verder.
We zijn met Ecommerceforwarding begonnen omdat er steeds meer ondernemers naar ons toe kwamen met vragen over forwarding. De reguliere kanalen bieden echter geen duidelijke antwoorden laat staan oplossingen. Kennis is niet alleen macht, het is ook een waardevolle asset. Dat is niet iets wat bedrijven zomaar gratis met je delen. Wij zien het net even wat anders. We zijn namelijk van mening dat bedrijven elkaar helpen groeien door actief te ondernemen. Als wij een online entrepreneur koppelen aan een betrouwbare forwarder dan profiteren wij daar ook van. Het is echter van belang dat er geen stakeholders zijn die nadeel hebben van ons voordeel. Met andere woorden; wij worden er beter van als de rest ook profiteert. Anders doen we iets verkeerd. Als een e-commerce ondernemer de omzet kan verhogen door samen te werken met een ervaren forwarder dan is dit voor iedereen voordelig, ook voor ons dus.

Ben jij op de hoogte van:

 •  Douane heffingen, inklaren en invoerrechten?
 •  De laatste regels op het gebied van belastingen binnen de EU?
 •  Voor- en nadelen van vervoer per boot, vliegtuig, trein of vrachtwagen?
 • Incoterms en de voorwaarden voor iedere optie?

Kies voor een oplossing waarbij je als ondernemer bezig kunt blijven met de zaken waar je echt passie voor hebt. Besteed de rest uit aan betrouwbare partners die expert zijn op hun eigen vakgebied.

vind een forwarder
Bij Ecommerceforwarding.com ligt er een nadruk op online-ondernemers, toch kunnen retailers ook veel nuttige informatie vinden op deze website. Wat betreft het logistieke verhaal is het verschil tussen online en fysiek verkopen vooral een last-mile kwestie. Je kunt een schemerlamp verkopen in een winkel of een webshop. Hoe deze lamp vanuit bijvoorbeeld China naar de showroom of magazijn komt is niet anders. Je ziet wel dat e-commerce ondernemers steeds vaker iedere stap van het leveringsproces uitbesteden. Ze leggen zich liever toe op het assortiment bepalen, mooie producten zichtbaar maken en service verlenen aan de klant. De forwarding gaat vervolgens van de fabrikant direct naar een fulfillment center van Bol.com (LVB) of Amazon (FBA). Er zijn daarnaast nog veel meer magazijnen die voorraden opslaan, beheren en bezorgen bij de klant. Zo kun je als ondernemer je eigen werktijden en werklocatie bepalen. Met name deze ondernemers blijken behoefte te hebben aan ervaren entrepreneurs die de (sluip)routes kennen.

Gratis gesprek


Bij Ecommerceforwarding helpen we jou graag vooruit, neem geheel vrijblijvend contact op voor een adviesgesprek 

waarin we je informeren en met de juiste forwarder kunnen helpen!